22 Eylül 2019 Pazar

Ahmet Ümit – Sultanı Öldürmek e-kitap




“…Ve Sultan Mehmed Han. Mehmed Han oğlu Murad Han oğlu Fatih Sultan Mehmed Han. İki karanın ve iki denizin hâkimi. Allah’ın yeryüzündeki gölgesi. Kostantiniyye’yi zapt eden padişah. Roma İmparatorluğu’nun doğal varisi, farklı dinlerden, farklı dillerden, farklı ırklardan yepyeni bir millet yaratma aşkıyla yanıp tutuşan kudretli hükümdar. Uçsuz bucaksız ovalarda at koşturan ordular. Kılıç sesleri, savaş naraları, korku çığlıkları. Ardı ardına düşen şehirler, ardı ardına yıkılan devletler, ardı ardına el değiştiren kaleler. Kırk dokuz yaşında dünyaya nam salmış bir hükümdar. Ve değişmez kader. Akşama kavuşan gün. Ecel şerbetini içen insan. Ve Fatih Sultan Mehmed’in şüpheli ölümü. Ve onun iki şehzadesi. İkiye bölünen saray, ikiye bölünen devlet, hiçbir şeyden haberi olmayan bir halk. Ve iki şehzadenin kanlı boğazlaşması sürerken saray odasında unutulan Fatih Sultan Mehmed Han’ın cansız bedeni…”

 Edebiyatımızın önemli yazarlarından Ahmet Ümit'in bu eseri ile hem tarihi bir olaya tanıklık edecek hem de sürükleyici anlatımı ile zihninizde o günlere gideceksiniz.

Ücretsiz İndir Alternatif İndir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

E-KitapCloud

Kitap okumayı seven ve bunu her zaman kendine bir görev olarak kabul eden o değerli kitle elimizden gelenin en iyisini yapmaya ve sizleri o değerli kitaplara daha hızlı ulaştırmaya çalışıyoruz. Yorumlarınız ve geribildirimlerinizle bizlere tahmin ettiğinizden çok daha fazla destek olabilirsiniz.



Son Yorumlar

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *